2011.11.24

Fotografering av silver och guld i SHM 35000

Vi har nu registrerat ca 3000 föremål från Svarta jorden i historiska museets databas. Från SHM 35000 finns det drygt 60 silverföremål och 6 guldföremål.  I vårt registreringsarbete ingår många olika arbetsmoment, bland annat fotografering.  Med rätt ljussättning och rätt bakgrundspapper på plats tog vi oss an en back med silver- och guldföremål. Den här silverpärlan blev snabbt en favorit!

En rolig aspekt med att arbeta med registrering är att komma föremålen nära och vetskapen om att varje föremål har ägts, burits eller använts av någon för drygt 1000 år sedan är spännande. Vem var hon eller han? Hur, när och varför hamnade just det här föremålet i jorden?

/Sanna & Kerstin

Birkaprojektet

Sanna Stahre

Kommentarer (1)

  • Li Kolker

    2011.11.25

    Spännande! Vad långt ni har hunnit också. 3000 föremål låter mycket på så kort tid. Heja!