2012.10.03

Birkaprojektet på CAA-SE

Idag gick en workshop om ”Användandet av digitala databaser inom arkeologin” av stapeln. Workshopen arrangerades av CAA-SE (Computer Applications and Quantitative Methods in Archaeology – Sweden) och Riksantikvarieämbetet. Det var en skön blandning av deltagare från bl.a. Riksantikvarieämbetet, Länsstyrelser, arkeologiskt undersökande institutioner, museer och studenter. Julie Melin och jag var på plats från Historiska museet.

På workshopen presenterades bl.a. FMIS utvecklingsarbete, nyheter i Intrasis, SEAD-projektet och Inspire. Jag pratade lite kort om Birkaprojektet och de olika delprocesser som finns inom projektet, dvs Accessionen av Svarta jorden-materialet och utvecklandet av Birkaplattformen som är tänkt att bli en digital forskarplattform för Birkamaterialet.

/Eva

Birkaprojektet

Eva Vedin

Bli först att kommentera