2014.05.28

Grävning 2014. Dag 3 – Finfina fynd!

Dagen började verkligen bra när första fyndet såg dagens ljus. En nästan intakt kam (förutom några tänder…) av B-typ med ornamentik och bronsnitar!

Kammen!

Kammen!

Även ett antal keramik skärvor har framkommit idag. De har varit av olika proviniens och med eller utan ornamentik. Och faktiskt – ännu en skärva av Tating-godset, en mynningsbit med fina drejade linjer.

Vi fann också två hela glaspärlor varav en blå melonpärla och en ljusgrön kvadratisk pärla, samt ett gäng järnitar och brynesfragment.

Det är inte bara vi som har trotsat det kyliga vädret. Flera skolklasser fick visningar av vår grävning och inte minst så har Benny och Per från SVTs Vetenskapsredaktion varit med oss i två dagar. Det är de som ligger bakom programmen om Sandbyborg och Brandskattningen av Visby

Vetenskapens värld

Vetenskapens värld

Birkaprojektet

Kerstin O. Näversköld

Bli först att kommentera