2014.05.29

Grävning 2014. Dag 4 – Nu är svärdet komplett!!

Vilken dag det har varit på Björkö! Vi har hittat rätt spännande fynd hela dagen, det började med en halv vävtyngd, en kniv, en jättefin pärla av horn och mycket annat. Det var många besökare som rest ut till Björkö med Strömmabåten och som även gick en visning vid utgrävningen, om de bara hade kommit hit någon timme senare hade de dock varit med om en väldigt speciell upplevelse. Vi fann nämligen något vi har väntat på sedan i fjol…

När vi äntligen kommit så långt att vi kunde rensa upp i det område där svärdet och yxan framkom förra året hittades en väldigt viktig pusselbit – hjaltet till det böjda svärdet som vi hittade förra året!!

Hjaltet som hör till fjolårets svärdsfynd

Hjaltet som hör till fjolårets svärdsfynd

Att det här kunde komma bland fyndmaterialet är väldigt roligt men faktiskt inte speciellt förvånande, vi visste ju att det fanns föremål och material där som vi helt enkelt inte kunde ta upp förra året. Så även om det var ganska väntat är vi givetvis mycket glada! Inte för att hålla er på halster, men allt tyder på att det kommer komma fler spännande fynd och konstruktioner i den här anläggningen. Vi återkommer imorgon…

Birkaprojektet

Kerstin O. Näversköld

Kommentarer (1)

  • Min webbsida

    2014.05.30

    Vad roligt!