2014.05.13

Fynden från fjolårets grävning och Runstenen från Björkö by visas på Birkamuseet

Från den 17e maj går det att se ett antal av de föremål som hittades under grävningen förra året i Birkamuseets nya utställning ”Plats för arkeologi”. Förutom svärdet och yxan (som ni kanske känner igen här från bloggen) visas bland annat keramik, brynen och de fragmenterade föremålen som ögonpärlan och visaren till en balansvåg. Ett urval av den stora mängden benfynd – obrända som brända – är givetvis också med i utställningen.

Även Runstenen från Björkö by har en given plats i den nya utställningen. Under det gånga året har den varit tillfälligt utställd i Historiska museets vikingautställning men står nu alltså i Birkamuseet. Stenen som vi lyckades pussla ihop 2013 har därmed fått ”komma hem” till Björkö.

För er som planerar att besöka vår utgrävning nu i maj/juni, passa även på att besöka Birkamuseet och titta närmare på fynd och runsten. Vid utgrävningsplatsen visar vi som vanligt de allra nyaste uppgrävda fynden för alla intresserade!

 

Birkaprojektet

Kerstin O. Näversköld

Bli först att kommentera