2017.05.29

Alla bäckar små blir (förhoppningsvis) till en stor å

Som några kanske redan har sett provar vi på Historiska museet ett nytt grepp i ett försök att finansiera fortsatta undersökningar på Birka. Vi har startat en crowdfundingkampanj på Kickstarter och hoppas på så vis få in de pengar som behövs för att få till stånd en ny undersökning.

Alla bidrag, stora som små mottages tacksamt. Om vi får in de pengar som vi behöver blir det en ny undersökning men kommer vi inte upp i det uppsatta målet dras inga pengar från de som varit med och stöttat projektet. Det är med andra ord allt eller inget som gäller.

Läs mer om projektets syfte och vilka fina ”rewards” våra backers får här .

Crowdfunding inom svensk arkeologi är ingen ny företeelse. Sandbyborg hade för några år sedan en väldigt lyckad kampanj på Kickstarter. Vi hoppas självklart på en likartad succé

 Om lite drygt 30 dagar vet vi om det lyckades eller inte.

 

Birkaprojektet

Eva Vedin

Bli först att kommentera