2014.06.05

Grävning 2014. Dag 11- en liten bildgåta

Under dagen har vi fortsatt jobba oss nedåt på olika håll i anläggningen. Inte minst mot den södra kantkedjan och vid brandlagret norr om kantkedjan till Bj 749. Vi har även arbetat runt den norra kantkedjan.

Vi har idag fått besök av våra kollegor från Historiska samt konservatorer från ACTA. Appropå konservatorer så har vi nu fått förstärkning av Ulrik Skans från Historiska som under några dagar ska göra en första översyn av järnet och förhoppningsvis även börja preparera fram svärdshjaltet lite mer.

Vi tar nu ledigt över helgen och avslutar den här veckan med en liten bildgåta… Vad tror ni man har ägnat sig åt här egentligen? (På bilden ser ni några av de vanligaste fynden vi haft hittills)

 

Nästa blogginlägg kommer på måndag!

Birkaprojektet

Kerstin O. Näversköld

Kommentarer (5)

 • Magnus

  2014.06.05

  Slakt och styckning? :)

 • Patrik Arvhult

  2014.06.06

  Delar av en folkvagn?

 • Belinda

  2014.06.06

  Min första tanke var matlagning, men eftersom brynet också finns representerat så kanske det handlar om hantverk? Något ju mycket klassiskt på Birka, som var en intensiv verksamhet under Birkas blomstringstid=) /Belinda

 • Tommy

  2014.06.09

  Bildhuggarverktyg?

 • Eric den röde

  2014.06.09

  Har inte jättebra koll på vad det är för material som behövs, men kamtillverkning?